Project Description

Лъчезащитни врати

Автоматични и механични задвижващи системи за врати на помещения със специални хигиенни изисквания

  • Подходящи за болнични заведения и поликлиники, операционни и рентгенови зали
  • Херметични
  • Радиационно изолирани
  • Монтаж в помещения с повишена влажност и агресивна среда
  • Устойчиви на агресивни почистващи препарати
Лъчезащитни врати 1

Други продукти

Лъчезащитни врати – приложение

Когато става въпрос за автоматични врати, трябва да кажем, че за обекти и помещения от сферата на здравните и медицински услуги  има специално разработени такива. Това са медицински врати, чиито свойства и характеристики напълно отговарят на най-строгите съвременни изисквания в тази сфера. Сред най-разпространените видове медицински врати са модерните лъчезащитни врати. Както подсказва и наименованието им, тяхната цел е да бъдат надеждна преграда пред рентгеновите лъчи и да ограничават нежеланото им разпространение  в съответната сграда. Ето къде най-често се използват лъчезащитни врати:

Прочети още
Лъчезащитни врати 1

Лъчезащитни врати

  • лъчезащитни врати: болници и поликлиники – болниците и поликлиниките съвсем естествено са първите места, за които се сещаме, що се отнася до употребата на лъчезащитни врати. Именно на тези места се прилага лъчетерапия или лечение с рентгенови лъчи. Това обуславя и необходимостта от употреба на продуктите от категория „Лъчезащитни врати“. Обикновено лъчезащитни врати се поставят на входовете и изходите на операционни и рентгенови зали, където се провежда такъв тип лечение или процедури.
  • лъчезащитни врати: лаборатории и места за провеждане на медицински изследвания – лъчезащитни врати са нужни и в лаборатории и като цяло на места, където се провеждат медицински изследвания. Тяхната необходимост на тези места се обуславя от широката употреба на рентгеновите лъчи в медицинските изследвания.
  • лъчезащитни врати: други приложения – продуктите от категория „Лъчезащитни врати“ биха намерили приложение и във ветеринарни клиники, медицински университети, зъболекарски кабинети и т.н. Поставянето и използването на ефективни лъчезащитни врати е начин да се гарантира здравето и сигурността на всички –  работещи и пациенти .

Защо употребата на лъчезащитни врати е толкова важна?

Употребата на лъчезащитни врати е от изключително голямо значение   при помещения и сгради, в които се налага употреба   на рентгенови лъчи. Рентгеновите лъчи са изключително  важни в медицината, като имат решаваща роля за диагностициране и лечение на редица заболявания. В същото време обаче не бива да се пренебрегват и потенциалните вреди, които те биха могли да нанесат върху човешкото здраве. С други думи,  контактът им със здрави хора или с пациенти , в чието лечение те не са включени, трябва да бъде сведен до минимум. Поставянето на качествени и ефективни лъчезащитни врати на входовете и изходите на лаборатории, операционни и рентгенови зали помага да се защитят както работещите в болничните заведения, така и самите пациенти.

На какви критерии трябва да отговарят надеждните лъчезащитни врати?  

Лъчезащитни врати 3

Лъчезащитни врати от Record BG

Надеждните лъчезащитни врати трябва да отговарят на няколко съществени критерия. Разбира се, най-важният сред тях  е съответните лъчезащитни врати да са достатъчно ефективни по отношение на защитата от рентгенови лъчи и да не допускат разпространението им извън обозначеното за целта помещение или зона. Не е за пренебрегване  и необходимостта използваните  лъчезащитни врати да притежават дълъг експлоатационен живот и да са устойчиви на агресивното влияние на специфичните почистващи препарати, използвани в медицината.  Трябва да се има предвид, че подобни почистващи препарати със силно въздействие са най-често използвани в медицински заведения и лаборатории с оглед поддържането на необходимото ниво на стерилност и  хигиена, в това число и недопускане на разпространение на различни болести и зарази.

Няколко основателни причини да заложите именно на лъчезащитни врати RECORD

Ние от фирма „Кармел Трейд“ ЕООД сме официални представители за България на водещия швейцарски бранд за автоматични врати AGTA RECORD. Предлагаме най-добрите и актуални оферти от каталога на тази реномирана марка, включително от категория „Лъчезащитни врати“. Вижте няколко основателни причини да заложите именно на лъчезащитни врати RECORD:

Лъчезащитни врати 2

Лъчезащитни врати – Разгледайте предлаганите от нас решения!

Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Високо качество – през годините марката AGTA RECORD е доказала, че предлага на пазара само и единствено продукти с най-високо качество. Тук е редно да споменем, че всички наши врати от този модел се произвеждат изцяло в Германия, в завод собственост на групата RECORD. Това от своя страна гарантира ненадминато качество и безупречна защита срещу нежеланото рентгеново влияние. Можете да бъдете сигурни, че инвестицията в лъчезащитни врати RECORD ще ви гарантира спокойствие и надеждност. Лъчезащитни врати RECORD са идеалният избор за всяка болница и поликлиника, лаборатория и място за провеждане на медицински изследвания.Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Подходящи за всякаква  среда – лъчезащитни врати RECORD са подходящи за помещения с повишена влажност, устойчиви са на външното влияние на агресивните почистващи препарати, използвани в медицината. Всичко това се дължи на използването на висококачествени материали с доказан произход при производството на лъчезащитни врати.

Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Без риск от неприятни инциденти – лъчезащитни врати RECORD намаляват до минимум риска от неприятни инциденти при преминаване. Всички автоматични врати от каталога на швейцарския бранд са сертифицирани по изискванията на Европейския стандарт за безопасност EN 16005. Това е стандарт, създаден специално за да гарантира сигурността на хората, преминаващи през автоматични врати.

Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Евтина поддръжка – важно е също така да отбележим евтината поддръжка на лъчезащитни врати RECORD. Действително залагайки на тях, разходите за сервиз и поддръжка ще бъдат сведени до минимум, което от своя страна би довело до по-ефективна оптимизация на общите разходи  в дългосрочен план.

Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Ниска консумация на електроенергия – още едно преимущество на лъчезащитни врати RECORD, свързано с финансовия аспект на употребата им. Всички автоматични врати от каталога на AGTA RECORD се отличават с висока енергийна ефективност и позволяват в съответните сгради да се реализират значителни икономии от електроенергия в дългосрочен план.

Покупка на лъчезащитни врати RECORD: Професионална консултация –  ако имате нужда от професионална консултация относно избора на точния продукт от категория „Лъчезащитни врати“, не се колебайте да се свържете с екипа на „Кармел Трейд“ ЕООД. Ние разполагаме с дългогодишен опит в търговия, доставка, монтаж и поддръжка с автоматични врати.  Опит, който ни позволява да познаваме добре характеристиките на различните модели, благодарение на което сме способни да Ви помагаме да намерите най-доброто решение спрямо вашите конкретни и индивидуални изисквания.

Лъчезащитни врати RECORD – доверете се на експертите !

Лъчезащитни врати – приложение

Защо употребата на лъчезащитни врати е толкова важна?

На какви критерии трябва да отговарят надеждните лъчезащитни врати? 

Няколко основателни причини да заложите именно на лъчезащитни врати RECORD